Volledig scherm

Politici braaf voor elkaar tijdens debat in Cadzand

CADZAND - Het meest innovatieve voorstel moest komen van een oud-wethouder op leeftijd: Johan Provoost. Hij pleitte tijdens een verkiezingsdebat in Cadzand als toehoorder voor het live uitzenden van raadsvergaderingen, om zo de politiek dichterbij te brengen. Het idee werd met gemengde gevoelens ontvangen door de Sluise politici. 

Hoewel sommigen van hen vrijdag vurige pleidooien hielden en er af toe best wat discussie ontstond, kwamen de deelnemers zelf nauwelijks met verrassingen of vernieuwende ideeën, ook niet toen 'grote' onderwerpen als kustbebouwing, tweede woningenbeleid en parkeren voorbij kwamen. Alle fracties betrokken hun bekende stellingen. 

In de clinch

 Aan de organisatie - de dorpsraad - lag het niet. Gespreksleidster Isabelle Scherbeijn stak niet onder stoelen of banken dat de Cadzandse dorpsraad en het gemeentebestuur regelmatig met elkaar in de clinch liggen. Met haar prikkelende uitspraken ('ik ga stemmen om niet nog eens vier jaar bedonderd te worden!') was zij uiteindelijk de meest uitgesproken 'deelnemer' aan het debat, zeker toen het ging over de vraag wat Cadzand-Dorp merkt van het 'grote geld' dat neerstrijkt in Cadzand-Bad. 

Toen de lijsttrekkers (en huidige wethouders) Jack Werkman (VVD) en Peter Ploegaert (CDA) aangaven dat camping De Betteld wil meebetalen aan een voetpad tussen -Bad en -Dorp als die camping mag uitbreiden, noemde Scherbeijn dat 'chantage'. ,,Dus we krijgen dat voetpad alleen als we geen bezwaar indienen tegen die plannen?" De reactie van Werkman dat 'de dorpsraad in Cadzand wel erg vaak negatief is', bracht even leven in de brouwerij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement