Volledig scherm
© Thinkstock

Plannen gestopt, Vermeerplein Clinge blijft voorlopig kaal

CLINGE - Het blijft voorlopig een kale vlakte, het Vermeerplein in Clinge. De dorpsraad wilde er een 'pauzelandschap' met een jeu-de-boulesbaan, bankjes en waterspeeltuin, maar trekt de stekker er uit.

De belangrijkste reden is dat het nogal moeilijk is het bestemmingsplan te wijzigen, zegt dorpsraadvoorzitter Ellen Verstraten. "Complexer dan we hadden gedacht." Bovendien zagen niet alle direct omwonenden het zitten in het 'pauzelandschap'. "Sommige verwachten overlast. En we vinden dat de buren het plan wel moeten dragen, het is hún plekje.

Je zit er niet op te wachten dat omwonenden opeens procedures gaan aanspannen. Daarom stoppen we ermee. "Terwijl het plan wel degelijk in overeenstemming met bewoners gelanceerd werd, na een bijeenkomst voor omwonenden in de 'ideëentent', in juni 2015. Daar mocht iedereen zijn zegje doen. "Maar daar kwam ook niet iedereen naartoe", aldus Verstraten.

Van het plein rest niet meer dan een grasveld, sinds zes jaar geleden de bejaardenwoningen er gesloopt zijn. Woningcorporatie Woongoed Zeeuws-Vlaanderen was van plan er een gezondheidscentrum en huurappartementen te laten bouwen, maar dat plan is volgens een woordvoerster helemaal van de baan. "Voor dat soort projecten hebben we geen bevoegdheid meer." Woongoed bekijkt nu wat het met het Vermeerplein wil. Half december is daar meer over bekend, aldus de woordvoerster.