Pizzeria in Terneuzen overvallen, daders maken geld buit

update 12:00 uur I videoTERNEUZEN - Pizzeria Domino's in Terneuzen is dinsdagavond overvallen door twee mogelijk gewapende mannen. Zij hebben geld buitgemaakt. Twee aanwezige medewerkers bleven ongedeerd en worden opgevangen.

Volledig scherm
De omgeving is afgezet © Tim Koster

Het incident werd rond 22.30 uur gemeld. De pizzeria was toen al een halfuur gesloten voor klanten. Rond 23.30 uur arriveerden twee bussen van de forensische opsporing. Het pand en omgeving werd afgezet met linten. Agenten droegen kogelwerende vesten. De Axelsestraat werd deels afgesloten. 

Medewerkers van de pizzeria werden bedreigd door de overvallers met wat volgens politiewoordvoerster Mireille Aalders ‘iets wat op een vuurwapen leek’.  Een getuige vermoedde dat er sprake was van een overval en schakelde de politie in.

De daders gingen er rennend vandoor, ze zijn nog niet gevonden. Het zou gaan om twee mannen, vermoedelijk jonger dan twintig jaar, beiden met een Noord-Afrikaans uiterlijk. De één, mollig postuur, droeg een hoodie en had de capuchon over zijn hoofd getrokken. De ander heeft een slank postuur.

Zaterdag vond ook al een overval plaats in Terneuzen, toen op een Poolse supermarkt. Daarbij raakten de eigenaar en een medwerker gewond. De politie ziet vooralsnog geen verband tussen beide overvallen.

Volledig scherm
De technische recherche doet onderzoek © Tim Koster
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement