Volledig scherm
Uit het fotoboek: Hoofdplaat viert feest wanneer VV Hoofdplaat kampioen vijfde klasse is © Peter Verdurmen

Peter Verdurmen legt Hoofdplaat vast met fotoboek

IJZENDIJKE - ,,Ik ben een echte IJzendijkenaar, maar na twee jaar ben ik echt van Hoofdplaat gaan houden.'' Journalist/fotograaf Peter Verdurmen werkte twee jaar lang aan Hoofdplaat - 'Stil zeker?'. Een fotoboek over het dorp.

Peter Verdurmen, in het dagelijks leven redacteur van het Zeeuwsch-Vlaams Advertentieblad, had ieder ander dorp kunnen kiezen. Het werd Hoofdplaat met de sjoelvereniging, de duivenmelkers en de voetbalclub.

Nee, stil is Hoofdplaat niet. ,,Het is me opgevallen dat het een heel levendige gemeenschap is. Terwijl, als je er door rijdt je maar weinig mensen ziet. Het is maar zes kilometer verderop maar eigenlijk wist ik maar weinig van Hoofdplaat. Je stapt toch een onbekende wereld in waar bijzondere mensen wonen. Iemand die bijna iedere dag in de zee gaat zwemmen, eentje die er nog altijd op klompen loopt. Op de zondag met kermis gaan ze er krulbollen. Van dat soort dingen. De tijd gaat daar echt heel langzaam. Als je het Zeeuws-Vlaanderen van de jaren tachtig nog wil meemaken, moet je daar zijn.''

,,Ik vel in mijn boek geen oordeel. Dit is een portret van het dorp geworden. Ik leg mensen vast zoals ze zijn en ik vind het fijn dat ik er welkom was. Als ik nu mensen uit Hoofdplaat tegenkom word ik altijd door ze begroet.''

In het dorpshuis van hoofdplaat ontvangt dorpsraadsvoorzitter Vivian de Koster zaterdag om 10 uur het eerste exemplaar van Hoofdplaat - 'Stil zeker?' Het boek van Peter Verdurmen (foto's) en Jan Jansen (tekst) telt 120 pagina's, waarvan 100 fotopagina's. Prijs €24,95 (ISBN 978-94-91528-21-7)

Het boek is zaterdag te koop in het dorpshuis. Meer informatie www.durenkamp.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement