Volledig scherm
Peter de Lijser in Saint Pierre la Mer. © Martijn de Koning

Peter de Lijser bereikt Saint Pierre la Mer op scootmobiel

SAINT PIERRE LA MER - Het is Peter de Lijser uit Breskens gelukt. Dinsdag rond de middag arriveerde hij in het Zuid-Franse Saint Pierre la Mer, na een scootmobieltocht van zo'n 1400 kilometer.

De Lijser vertrok op 28 mei vanuit Nieuwvliet ('Sinte Pier') voor zijn tocht naar Saint Pierre. Hij liet zich sponsoren en haalde zo geld op voor zorgboerderij Jodi in Nieuwvliet. De opbrengst is nog niet bekend.

De Lijser reed dagelijks zo'n 50 kilometer, met halverwege de dag een forse pauze om zijn scootmobiel op te laden. Hij had de eerste drie weken te kampen met extreem slecht weer.

De laatste dagen, aan de Middellandse Zee, waren zoals hij het zich vooraf had voorgesteld: met een zonnetje en een bijna dertig graden.

De Lijser werd dinsdagmiddag ontvangen door burgemeester Guy Sié van de gemeente Fleury d'Aude, waar Saint Pierre-la-Mer onder valt. De burgemeester zag de overeenkomsten tussen de gemeente Sluis en zijn kustgemeente en beloofde contact met de Sluise burgemeester Annemiek Jetten op te nemen om ervaringen en kennis uit te wisselen.

Volledig scherm
De burgemeester kreeg een eerder door Peter de Lijser geschreven boek overhandigd. © Martijn de Koning
Volledig scherm
Peter de Lijser op weg naar Saint Pierre la Mer. © Martijn de Koning