Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Peter Cammaert. © Provincie Zeeland

Peter Cammaert uitgezwaaid in Sluis

SLUIS - Waarnemend burgemeester Peter Cammaert is woensdagavond tijdens een zeer drukbezochte afscheidsbijeenkomst uitgezwaaid bij de gemeente Sluis. Hij wordt vrijdagavond opgevolgd door Marga Vermue.

Betrokken, constructief, geïnteresseerd, oprecht, humoristisch. En zeker niet iemand die ‘alleen even op de tent kwam passen’. Lovende woorden horen bij een vertrek, maar woensdag, tijdens het afscheid van Cammaert, waren ze zeer gemeend.

Cammaert vulde de leegte in die ontstond na het vertrek van Annemiek Jetten, begin dit jaar. Hij wist zich in die korte tijd populair te maken. De burgemeester, met zijn ontspannen en aimabele houding, toonde zich oprecht betrokken en geïnteresseerd in mensen en zaken. 

Hij had het zichzelf gemakkelijk kunnen maken door hete aardappels door te schuiven naar zijn opvolger, maar beet zich juist vast in complexe dossiers en wist veel plooien in met name handhavingsdossiers, ontstaan in de afgelopen jaren, glad te strijken. Cammaert oogstte er waardering mee. De lovende woorden, maar vooral de grote opkomst tijdens zijn afscheidsreceptie, waren het bewijs.