Volledig scherm
Het tolplein van de Westerscheldetunnel © Boaz Timmermans

Pech in de tunnel is ook pech voor de andere automobilisten: ‘daar is geen oplossing voor’

MIDDELBURG - Het is onvermijdelijk dat automobilisten tijd verliezen als zich in de Westerscheldetunnel een ongeluk of pechgeval voordoet. Het dagelijks provinciebestuur vindt het onzin om daarvoor tolgeld terug te geven.

De Partij voor Zeeland vindt het juist heel logisch. In schriftelijk vragen heeft Statenlid Francois Babijn dat idee vorige maand geopperd. Hij wil dat weggebruikers die in de file hebben gestaan gratis door de tunnel kunnen en dat degenen die al betaald hebben hun tolgeld terug kunnen krijgen.

Eerder heeft de directie van de Westerscheldetunnel zich al tegen dat idee uitgesproken. En die gaat daarover, onderstreept het provinciebestuur in antwoord op de vragen van Babijn. Om het verkeer sneller door te laten stromen zet de tunneldirectie na een ongeval twee of drie keer per jaar de tolpoorten open. Daar blijft het bij.

,,Het is onvermijdbaar dat er altijd een deel van het verkeer vast komt te staan direct achter het ongeval/pechgeval omdat er tijd nodig is om de omleidingsroute in te stellen en de weggebruikers hierover te informeren”, schrijft het provinciebestuur. ,,Een oplossing daarvoor is niet voorhanden.”