Rini Fenijn (r) en Ellen Nieuwenhuijze (l) van Muziekvereniging Excelsior Cadzand namen het initiatief voor de wensboom.
Volledig scherm
PREMIUM
Rini Fenijn (r) en Ellen Nieuwenhuijze (l) van Muziekvereniging Excelsior Cadzand namen het initiatief voor de wensboom. © Peter Nicolai

Paasboom van muziekvereniging Excelsior groeit uit tot alom geliefde wensboom

ZUIDZANDE -  Iedere dag bungelen er meer lieve boodschappen aan een knotwilg bij Zuidzande.  De boom waarin leden van muziekvereniging Excelsior uit Cadzand paaswensen voor elkaar ophingen, is uitgegroeid tot West-Zeeuws-Vlaamse wensboom. 

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Ronald en Pascale verhuizen een halve kilometer verder: ‘Dit huis heeft ons zoveel gebracht, zelfs een nieuwe baan’
  PREMIUM
  dag huis!

  Ronald en Pascale verhuizen een halve kilometer verder: ‘Dit huis heeft ons zoveel gebracht, zelfs een nieuwe baan’

  Toen Ronald en Pascale ten Have hun nieuwbouwwoning in de Terneuzense wijk Othene kochten, dachten ze hun ideale woning gevonden te hebben. Een leuke buurt met mooie huizen en leuke mensen, ideaal voor hun gezin met drie kinderen. Al snel kwamen ze erachter dat dit niet zo was. Het stel bleek niet in de wieg gelegd te zijn voor een nieuwbouwhuis. Een verhuizing volgde dan ook snel, richting een voormalig graanpakhuis uit 1923, de woning die ze na zeven jaar met frisse tegenzin in de verkoop zetten. Aan het woord is Ronald.