Volledig scherm
Our Common Sense won zaterdag bandwedstrijd Steenworp. © Camile Schelstraete

Our Common Sense wint muziekwedstrijd Steenworp

TERNEUZEN - De Vlaamse band Our Common Sense heeft de Zeeuws-Vlaamse muziekwedstrijd Steenworp gewonnen. De groep uit het Meetjesland hield in De Pit in Terneuzen zaterdagavond de drie andere finalisten achter zich.

De jury, die bestond uit Zeeuws-Vlaamse muzikanten, roemde de leden van de rock-metalband om hun energie, die oversloeg op de zaal. Als beloning mogen ze optreden op festival Weitjerock in IJzendijke en op de Vestrockrally in Hulst. ,,Er staat bij ons dus echt iets op het spel", constateerde organisator Maurice de Vleesschauwer. ,,Want naast de plekjes op de festivals mogen ze ook een heel weekeind de studio in."

Coaching


Doel van Steenworp is om jonge muzikanten een podium te geven: ze krijgen ook coaching en andere begeleiding. Op de finale kwamen zo'n tweehonderd bezoekers af. Daar was De Vleesschauwer dik tevreden mee. ,,Dit is ook een gevolg van het hoge niveau. Daar hebben we eigenlijk nooit over te klagen." Mede daardoor haalde geen Zeeuws-Vlaamse band de finale: die bleven steken in de drie regionale voorronden. ,,Dat is wel jammer", vond De Vleesschauwer. 

De inbreng van Maurice is eigenlijk maar beperkt. Dat is bewust, want hij noemt zichzelf 'een oude lul'. ,,De organisatie is in handen van jongeren, in principe van 12 tot pakweg 23 jaar oud. Die doen echt alles: van gesprekken met subsidiërende gemeentes tot aan het licht en geluid. Het is geweldig om te zien waar die gasten toe in staat zijn. We moeten het helaas maar doen met een klein budget. Toch zijn we er tot nu altijd in geslaagd om er iets speciaals van te maken met zijn allen. Daar ben ik echt trots op.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige C. H., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar geëist. ook zou ze nog een celstraf van zes weken moeten uitzitten van een eerder vonnis. De vrouw wordt ervan verdacht op 8 april van dit jaar een oudere man bij wie zij tijdelijk inwoonde met een klauwhamer tegen zijn hoofd te hebben geslagen. De man liep daardoor een gebroken neus en een bloedend oor op. Kort daarvoor zou zij hem met een mes in de rug hebben gestoken. Volgens de vrouw viel het allemaal wel mee. De klauwhamer kwam eigenlijk tegen zijn hand aan en door de klap eindigde die hard op zijn neus. Het mesje was een tomatenmesje geweest en was niet meer dan een prikje geweest. ,,Een poging doodslag en een eenvoudige mishandeling, concludeerde de officier van justitie.’' De achtergrond van de delicten lag in de relationele sfeer. De man dacht een relatie met haar te hebben en eigenlijk was H. daar helemaal niet van gediend. Toen hij op de bewuste dagen in een geïrriteerde sfeer avances maakte regeerde zij met de hamer en het mesje.
  2. Tbs met dwangverpleging geëist tegen gewelddadige Hagenaar

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist tegen gewelddadi­ge Hagenaar

    MIDDELBURG – De 31-jarige Hagenaar M. B. zou in ieder geval een tbs met dwangverpleging plus de zes weken cel van een eerder vonnis opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar in Vogelwaarde zijn partner ernstig te hebben mishandeld en een dag later haar vader te hebben bedreigd. Zo zou hij haar bij de haren hebben gepakt, tegen de grond hebben gesmeten, tegen haar rug hebben getrapt en de keel hebben dichtgeknepen. Haar vader had hij gedreigd ‘dat kolere kot in de fik te steken’ en iedereen die in de weg stond ging opruimen.