Volledig scherm
Our Common Sense won zaterdag bandwedstrijd Steenworp. © Camile Schelstraete

Our Common Sense wint muziekwedstrijd Steenworp

TERNEUZEN - De Vlaamse band Our Common Sense heeft de Zeeuws-Vlaamse muziekwedstrijd Steenworp gewonnen. De groep uit het Meetjesland hield in De Pit in Terneuzen zaterdagavond de drie andere finalisten achter zich.

De jury, die bestond uit Zeeuws-Vlaamse muzikanten, roemde de leden van de rock-metalband om hun energie, die oversloeg op de zaal. Als beloning mogen ze optreden op festival Weitjerock in IJzendijke en op de Vestrockrally in Hulst. ,,Er staat bij ons dus echt iets op het spel", constateerde organisator Maurice de Vleesschauwer. ,,Want naast de plekjes op de festivals mogen ze ook een heel weekeind de studio in."

Coaching


Doel van Steenworp is om jonge muzikanten een podium te geven: ze krijgen ook coaching en andere begeleiding. Op de finale kwamen zo'n tweehonderd bezoekers af. Daar was De Vleesschauwer dik tevreden mee. ,,Dit is ook een gevolg van het hoge niveau. Daar hebben we eigenlijk nooit over te klagen." Mede daardoor haalde geen Zeeuws-Vlaamse band de finale: die bleven steken in de drie regionale voorronden. ,,Dat is wel jammer", vond De Vleesschauwer. 

De inbreng van Maurice is eigenlijk maar beperkt. Dat is bewust, want hij noemt zichzelf 'een oude lul'. ,,De organisatie is in handen van jongeren, in principe van 12 tot pakweg 23 jaar oud. Die doen echt alles: van gesprekken met subsidiërende gemeentes tot aan het licht en geluid. Het is geweldig om te zien waar die gasten toe in staat zijn. We moeten het helaas maar doen met een klein budget. Toch zijn we er tot nu altijd in geslaagd om er iets speciaals van te maken met zijn allen. Daar ben ik echt trots op.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement