Volledig scherm
© Thinkstock

Oproep: ‘Bressiaanders, help ons drugsdealers te pakken!’

BRESKENS - Dorpelingen zien en horen veel, maar zwijgen vaak over drugscriminaliteit bij de politie. De gemeente Sluis en de politie roepen daarom als proef de hulp in van alle Bressiaanders. Zij worden in een brief aangespoord onfrisse zaakjes door te geven.

Meldingen rond drugs komen volgens een gemeentewoordvoerster vaak niet terecht bij de politie. Daarom krijgen inwoners van Breskens een brief waarin hen wordt gevraagd vermoedens of verdachte situaties door te geven aan de politie.

De politie wil info zoals namen en adressen van (vermoedelijke) dealers, kentekens van scooters en auto's, dumpingen van drugsafval en reuring op vreemde tijden rond (leegstaande) panden. Ook alle informatie rond transport en opslag van drugs, drugslab en wapenbezit is welkom. 

Drugsoverlastlijn

Drugscriminaliteit speelt volgens de gemeentewoordvoerster in de hele gemeente. Breskens is als proefgebied voor de persoonlijke brief gekozen. Als de boodschap werkt, wordt eenzelfde brief  ook in andere kernen rondgebracht. Tips kunnen (anoniem) worden doorgegeven via de Drugsoverlastlijn Zeeuws-Vlaanderen 0800-0225085.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement