Volledig scherm
Foto ter illustratie. © COR DE KOCK

Opnieuw twee edities 'mini-Roparun' in Zeeuws-Vlaanderen

OOSTBURG - Zo’n zevenhonderd scholieren doen dit jaar weer mee aan één van de twee ‘mini-Roparuns’ in Zeeuws-Vlaanderen. Op 12 mei is de editie in de gemeente Sluis, een week later die vanuit Terneuzen.

De mini-Roparun in het westen ontstond in 2013. Initiatiefnemers waren lopers van de ‘echte’ Roparun – een estafetteloop tussen Parijs en Rotterdam. Vorig jaar organiseerde de Stichting Mini-Roparun Zeeuws-Vlaanderen voor het eerst ook een editie vanuit Terneuzen.

65 kilometer

Aan de evenementen doen teams van acht kinderen tussen 10 en 15 jaar mee. Ze leggen in estafettevorm een route af van 65 kilometer. De deelnemers laten zich sponsoren en halen op andere manieren geld op. De opbrengst gaat naar Stichting Roparun. Vaak vloeit het geld vervolgens terug naar lokale zorgorganisaties. De afgelopen vier jaar besteedde Roparun zo’n 60.000 euro in Zeeuws-Vlaanderen, aan onder meer het ziekenhuis, stichting Mascura, het hospice en zorginstellingen.

De editie vanuit Oostburg wordt geopend door Lisanne Spaander, die vocht tegen botkanker. Ze schreef daarover het lied ‘Vechtersbaas’.

Meer informatie en inschrijven via miniroparunzvl.nl.