Volledig scherm
Viskotter © ANP

Opnieuw Belgische kotter gekapseisd, alle opvarenden gered

OOSTENDE - Opnieuw is een Belgische kotter gekapseisd, de Oostende 13 ‘Morgenster’. Alle vier opvarenden zijn gered. Het ongeluk is vanmiddag rond 16.00 uur gebeurd op zo’n twintig kilometer uit de Belgische kust, in Engelse wateren. Een alarmsignaal kwam binnen bij de maritieme autoriteiten, waarop direct een reddingsactie in gang is gezet.

Twee vissers zijn uit het water gehaald. Twee anderen waren erin geslaagd op de romp van de omgeslagen kotter te klimmen en zijn vandaar uit hun benarde situatie bevrijd met behulp van een helikopter. Alle vier zijn opgenomen in een ziekenhuis en maken het, meldt een familielid in het Belgische dagblad Het Nieuwsblad, goed. De oorzaak van het incident is onbekend.

Augustus dit jaar kapseisde ook al de Zeebrugge 19, waarbij twee van de vijf bemanningsleden om het leven kwamen, en december 2016 sloeg de Zeebrugge 582 om. Bij het laatste ongeluk overleefde slechts één van drie opvarenden. Na de ongevallen met beide Zeebrugse kotters werd geen automatisch noodsignaal afgegeven, wat de overlevingskans van de bemanningsleden aanzienlijk verkleinde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement