Volledig scherm
De kluis. Inzet: de videobanden © Politie

Opmerkelijk: Kluis met videobanden gevonden in water Bakkersdam

BAKKERSDAM - Henk de Smidt (64) uit Bakkersdam (onder Oostburg) deed dinsdag een opmerkelijke ontdekking in het water van de Linieput. Op zo'n halve meter diep zag hij een kluis liggen, met daarin oude videobanden. 

De pensionado vaart regelmatig met zijn boot over het water om troep op te vissen. Dit keer zag hij in het ondiepe gedeelte een kist liggen. "Hij was loodzwaar, dus vroeg ik een kameraad om te helpen. In een waadpak tilden we de kisten op. Er liep water uit, maar er vielen ook enkele videobanden uit."

Het zijn Video8-bandjes uit de jaren tachtig, negentig met daarop de teksten: Huisje in Biervliet, Jaapdiplomauitreiking, 1992, vuurwerk, houthakker en Edwin/Edwina.

De Smidt denkt dat de kluis is gestolen en door de dader met een slijptol is opengemaakt. De kluisdeur was er volledig afgesloopt. "Ik denk dat de kluis dit jaar gestolen is, niet ver uit de buurt hier. Ze hebben hem daarna in het water gegooid, want eerder lag er niks op die plek."

De Smidt bewaart de videobanden in de hoop dat iemand ze herkent en terug wil. "Misschien zijn de middelste gedeeltes van de tape nog te redden. Kennelijk hebben de banden toch een waarde voor de eigenaar. Anders stop je ze niet in een kluis." De politie doet verder geen onderzoek naar de kluis. 

Volledig scherm
De kluis met inhoud. © Politie
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement