Volledig scherm
Op de Kemphoekstraat mag je zeventig per uur rijden. Verkeer van rechts heeft hier echter ‘gewoon’ voorrang. © Google

Opletten! Sint-Gillis-Waas schaft mogelijk voorrang van rechts af

SINT-GILLIS-WAAS - Hulstenaren die de grens passeren, moeten in de toekomst wellicht nog meer op hun hoede zijn in het verkeer. De gemeente Sint-Gillis-Waas onderzoekt of de voorrangsregel van rechts in de prullenbak kan.

Velen dachten aan een vervroegde 1-april-grap, toen de Vlaamse Automobilistenbond (VAB) eind vorige maand aankondigde de voorrangsregel mogelijk te schrappen.  De gemeente Glabbeek in Vlaams Brabant schafte de regel twee jaar geleden af, met een verbluffend resultaat. Het aantal verkeersongevallen dat verband hield met de voorrangsregel, was gedaald van 18 naar 3. In heel Vlaanderen zijn jaarlijks 15.000 ongevallen omdat de voorrangsregel niet begrepen wordt.

De fractie van de NVA in Sint-Gillis-Waas wil onderzoeken of het ook voor de grensgemeente een optie is. Als voorbeeld wordt de Kemphoekstraat gegeven. Daar mag het verkeer 70 rijden, maar rechts heeft desondanks voorrang. Dat levert regelmatig brokken op. Schepen Tom Ruts in Het Laatste Nieuws: ,,We gaan nog zeker dit jaar onderzoeken of en waar het zinvol is om de voorrang van rechts af te schaffen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement