Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Opgepakte man in Vogelwaarde was 'potentieel vuurwapengevaarlijk'

updateVOGELWAARDE - De man die vrijdagavond met veel machtsvertoon werd opgepakt in Vogelwaarde, was een inwoner van Noord-Brabant die door de politie werd gezocht. Omdat hij mogelijk vuurwapengevaarlijk was, werd daarbij een arrestatieteam ingezet, laat een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant weten.

De actie zorgde voor wat ophef in de provincie. Het arrestatieteam Zuid-West van de politie spoedde zich vrijdagavond met hoge snelheid via Midden-Zeeland en de Westerscheldetunnel naar Oost-Zeeuws-Vlaanderen, wat verbazing opriep bij weggebruikers. De verdachte werd uiteindelijk in Vogelwaarde aangehouden.

Veelpleger

De 56-jarige man, een veelpleger, werd eerder na een veroordeling onder voorwaarden vrijgelaten. Hij hield zich echter niet aan die voorwaarden en werd daarom gezocht. Agenten zagen de man rijden, waarna het arrestatieteam werd opgeroepen. De man bleek te rijden in een gestolen BMW en had geen geldig rijbewijs. Hij wordt nu, bovenop zijn eerdere delicten, dus ook verdacht van heling of diefstal van het rijden zonder geldig rijbewijs. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement