Volledig scherm
Fuse is het vaste ensemble van het programma Podium Witteman.

Open Haard Concerten Terneuzen zetten formidabel jubileumprogramma neer

Klassieke muziek oubollig? De organisatie van Open Haard Concerten in Terneuzen wil met de programmering het tegendeel bewijzen. Het seizoen 2016-2017 ziet er veelbelovend uit.

Niet alleen zes reguliere concerten, maar ook vier extra uitvoeringen dit seizoen in de reeks Open Haard Concerten. ,,In 2017 bestaat Porgy en Bess 60 jaar, een diamanten jubileum, en daar dragen we graag een steentje aan bij", stelt voorzitter Jan Neeteson. Hij gebruikt superlatieven en prijst de evenementen aan met benamingen als 'bijzonder', 'uniek' en 'absolute topper'. Het zeventiende seizoen ziet er gevarieerd en aantrekkelijk uit.

"Bariton Maarten Koningsberger en het Ensemble Dulcibella bijten het spits af met een Purcell programma. De twee liederen: Music for a while en If music be the food of Love zijn tekenend voor dit recital. Muziek is ongelooflijk belangrijk en dat willen wij uitdragen."Een tweede optreden waar de organisatie trots op is, betreft het eerste concert in januari 2017. ,,Een jubileumoptreden met Fuse, het huisorkest van het bekende tv-programma Podium Witteman. Een smakelijke mix van klassieke muziek, jazz, pop, en improvisatie. Met Fuse horen we arrangementen van werken van Bartók, Zappa en Brubeck. En natuurlijk ontvangen we het publiek met bubbels."

Enkele regelmatig terugkerende musici zijn Mathieu van Bellen en Nicolas van Poucke, die traditioneel op tweede kerstdag werken voor viool en piano vertolken. Martin Oei en Daniel Wayenberg (20 en 87 jaar) spelen voor de tweede keer op rij en de zanggroep Wishfull Singing keert terug met de kindervoorstelling Slaapfeestje waarbij klassieke stukken en kinderliedjes worden gezongen. Verder komen het blazersensemble Thalia, met een klassiek programma en het Strijkkwartet Matagni. En contrabassist Dominic Seldis die na het succes van Maestro, waarin hij jureerde, zijn succes als musicus en verteller beproeft in Nederland.

Meer info: porgyenbess.nl.