Volledig scherm
Uit de kleren voor het publiek in Calendar Girls. © Peter Nicolai

Open doekje voor zonder broekje in Sint Jansteen

SINT JANSTEEN - Een open doekje. Dat viel de acteurs en regie van toneelvereniging St. Jan ten Steene zaterdagavond in De Warande ten deel na de première van het stuk Calendar Girls.

,,Een pluim voor alle betrokkenen", zegt een trotse regisseur Christiane Mac Taggart. ,,Want er kwam heel wat bij kijken om enkele gewaagde scenes met een mooi, scherp en soms pikant randje op te voeren.” Zes actrices gaan namelijk zonder gène ‘uit de kleren'.  Mac Taggart ging, om de dames hiervan te overtuigen, hen zelf voor. ,,De vraag of ze dit vervolgens zagen zitten,  werd volmondig met ja beantwoord. ,,En dan valt al een stuk spanning en twijfel weg en kun je dit stuk oppakken.” 

Waar gebeurd

Calendar Girls is een waar gebeurd verhaal over zes vrouwen in hun poging iets goeds voort te laten komen uit het verlies van een bijzonder mens. Volgende week speelt St.Jan twee uitverkochte opvoeringen in de Halle in Axel. Er zijn nog enkele kaarten voor zaterdagavond 2 en zondagmiddag 3 februari in Den Dullaert in Hulst en zaterdagavond 9 februari in De Vlaschaard in Koewacht.

Volledig scherm
De cast van Calender Girls in hun niksje. © Peter Nicolai
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement