Vrijwilliger Maria (links) en teamleider Gerdie van de Kledingbank in Terneuzen hebben het er maar druk mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilliger Maria (links) en teamleider Gerdie van de Kledingbank in Terneuzen hebben het er maar druk mee. © Peter Nicolai

Open dag Kledingbank Terneuzen: ‘Zo druk, het lijkt wel gratis!’

TERNEUZEN - ,,Je mag wel een maatje kleiner! Als je die broek nu eens combineert met een witte blouse?” De negen vrijwilligers van Kledingbank Zeeland in Terneuzen hebben zaterdag hun handen vol aan klandizie tijdens de open dag. Blouses 1 euro, kinderkleding vijftig cent, de duurste winterjas: 4 euro.

 1. Zeeuws-Vlaamse zedenzaak: advocate wacht nog steeds op antwoord

  Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak: advocate wacht nog steeds op antwoord

  MIDDELBURG - Mede door de opstelling van de advocate van de 43-jarige Terneuzense T. D. heeft de voortgang in de spraakmakende Zeeuws-Vlaamse zedenzaak zeker drie maanden vertraging opgelopen. De vrouw wordt samen met haar vriend, de 47-jarige P. P. uit Aardenburg verdacht van tien zware zedenzaken, waaronder mensenhandel, uitbuiting, verkrachting, kinderporno en ontucht met de twee dochters van de Terneuzense en een vriendinnetje.
 2. Frank redde een meisje uit de klauwen van de zee. ‘Ik zag de paniek in haar ogen’
  PREMIUM
  video

  Frank redde een meisje uit de klauwen van de zee. ‘Ik zag de paniek in haar ogen’

  CADZAND - Het is zondagavond, een uur of negen. Frank Faes uit Sluis probeert voor de kust van Cadzand terug te zwemmen naar het strand, als hij in zijn ooghoek een meisje ziet. ‘Dit gaat niet goed’, denkt de zeezwemmer. Met een paar slagen is hij in de buurt. Ze vecht met al haar kracht tegen de stroming, maar dreigt te verliezen en te verdrinken. ,,Ik zie grote paniek in haar ogen en ze begint in het Frans tegen me te schreeuwen.”