Volledig scherm
Muisje gevangen (en weer losgelaten) in de Braakman. © Nicolai Peter

Op muizenjacht vanuit Waterdunen

BRESKENS - Tien natuurgebieden in West-Zeeuws-Vlaanderen, waaronder Waterdunen bij Breskens, worden de komende dagen uitgeplozen op de aanwezigheid van muizen.

De Zoogdierwerkgroep Zeeland en Stichting Het Zeeuwse Landschap tekenen voor de jaarlijkse zoektocht naar muizen. Dat gebeurt steeds op een andere locatie. Uitvalsbasis is deze keer, van donderdag 4 oktober tot en met zondag 7 oktober, Hof Waterdunen in het gelijknamige natuur- en recreatiegebied.

Het tellen van muizen is arbeidsintensief. ,,We plaatsen in totaal 250 vallen, waarvan vijftig in Waterdunen", vertelt Pepijn Calle, medewerker van Het Zeeuwse Landschap. ,,Vrijdagavond, zaterdag en zondag gaan we die allemaal controleren." Het onderzoek is belangrijk, volgens Calle, omdat Zeeland muizensoorten kent, zoals de veldspitsmuis en ondergrondse woelmuis, die elders in Nederland niet voorkomen. ,,Bij het natuurbeheer kunnen we daar rekening mee houden."

In 2017 was het muizenkamp in de Braakman, waar de bosmuis het talrijkst bleek, op afstand gevolgd door de rosse woelmuis en veldmuis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement