Volledig scherm
Schoolzwemkampioenschappen 2016 gemeente Sluis © Wilma Valk

Oostburg beleeft leukste zwemwedstrijd van het jaar

OOSTBURG - Hoeveel lawaai kunnen ruim honderd kinderen maken? In een zwembad? Heel veel. "Het is de leukste wedstrijd van heel het jaar", wist voorzitter Jans Keijmel van ZV Scheldestroom. "Trainers, ouders, officials, iedereen werkt hier graag aan mee."

Dit jaar, de elfde keer dat ZV Scheldestroom deze wedstrijd samen met de KNZB organiseerde, namen achttien teams van elf scholen uit de gemeente Sluis deel. Om de sterkte van de teams zo gelijk mogelijk te houden mochten per ploeg maar maximaal drie leden lid zijn van een zwemvereniging.
Het verschil was duidelijk te zien. Zo dook Astrid van Rosevelt (8) als een volleerde kampioen het water in: "Ik vind zwemmen gewoon leuk", vertelde ze. "Toch gaat de duiksprong niet altijd even goed. Maar die andere, die maken gewoon een bommetje!"

Dat kan natuurlijk niet als lid van Scheldestroom. De schoolteams die op de eerste drie plaatsen eindigen plaatsen zich voor het Provinciale Zeeuwse Kampioenschap in het voorjaar van 2017. Winnaar werd de Sint Bavoschool uit Oostburg, tweede Meerstromenschool Groede en de derde plaats was voor OBS de Berenburcht Oostburg.