Volledig scherm
De B's en C's openen het kunstgrasveld van BKC. © Wilma Valk

Ook Breskens korfbalt nu op kunstgras

BRESKENS - ,,We hebben geen A, we hebben een B, van BKC!” Speciaal voor de opening van het kunstgrasveld bij BKC, de Breskense Korfbal Club, hadden de meisjes van team B en C zaterdag een cheerleadergroep gevormd.

Als een van de eerste in Zeeland opgerichte korfbalverenigingen, is BKC een van de laatste die overgaat op kunstgras. Zaterdag werd onder veel belangstelling deze nieuwe grasmat in gebruik genomen.

BKC is opgericht op 1 mei 1930 onder de paraplu van de firma Van Melle en speelde tot na de oorlog onder de naam Van Melle Sport Vereniging. Onder de noemer VMSV werden allerlei takken van sport in Breskens beoefend.

Dankzij de hulp van de gemeente en de coöperatie BOSS, die de sportvelden in de gemeente Sluis onderhoudt, is het gelukt de kunstgrasmat te leggen. ,,Het bedrag was niet helemaal toereikend, we moesten ook onze eigen spaarpot aanspreken”, aldus voorzitter Marc Kolijn van BKC. ,,We zijn blij dat het gelukt is, op dit gebied liepen we al jaren achter op vrijwel alle andere korfbalverenigingen in Zeeland.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement