Volledig scherm
© Thinkstock

Ook 42ste editie Lokerse Feesten trekt grote artiesten

LOKEREN (B) - Faithless, Kygo, Jeugd van Tegenwoordig, Marco Borsato, Slayer, Limb Bizkit, Van Morrison. Het affiche van de Lokerse Feesten, dit jaar van 5 tot en met 14 augustus, is opnieuw om de vingers bij af te likken.

De Wase stad gaat over zes weken weer tien dagen op slot. Het festivalterrein is namelijk niet op ergens op een achterafveldje, maar midden in het centrum van Lokeren. Ook voor de 42ste editie is de organisatie erin geslaagd enkele wereldtoppers naar de stad vlak over de Zeeuws-Vlaamse grens te trekken. Uiteraard is er ook oog voor de Belgische artiesten. Niet de minsten treden op: onder meer Zornik, Trixie Whitley, Arno, The Sore Losers, Balthazar, Selah Sue, Tourist LeMC, Lost Frequencies, Hooverphonic en hun voormalige zangeres Noémie Wolfs.

Zij is een van de publiekstrekkers op de openingsdag (vrijdag 5 augustus), samen met Jeugd van Tegenwoordig en de vorig jaar wereldwijd doorgebroken dj Kygo. Faithless sluit het tiendaagse festival op zondag 14 augustus af. Tijdens de Lokerse Feesten is er meer te beleven in de stad, want ook de Fonnefeesten staan op het programma. Daarnaast is er de kermis, van waaruit de Lokerse Feesten in 1975 zijn ontstaan.

Het hele programma is te vinden op www.lokersefeesten.be.