Volledig scherm
© Politie

Ontvoerd duo Gino Heeren (18) uit Sprundel en Rien de Koning (42) uit Schoondijke ontsnapt uit loods

BREDA - De twee ontvoerden Gino Heeren (18) uit Sprundel en Rien de Koning (42) uit Schoondijke zijn gevonden in het buitengebied van Ulicoten, meldt de politie. De twee mannen verklaarden dat ze in een loods aldaar werden vastgehouden. Tijdens een onbewaakt moment wisten ze daaruit te ontsnappen waarna ze bij buren alarm sloegen.


Jes Mathijssen, stiefvader van Rien de Koning, kreeg vrijdagochtend om 9.00 uur een telefoontje vanaf het politiebureau dat zijn stiefzoon veilig en vrij was. 'Het was een emotionele ontlading. We zijn hartstikke blij.' Hij sprak zijn zoon kort, maar er is nog niet over ontvoering zelf gesproken. Mathijssen weet niet of de twee zijn bedreigd en wat zich verder in de loods heeft afgespeeld. Zijn stiefzoon komt zo snel mogelijk naar huis.

De opa van Gino Heeren, René de Koning - tevens de eigenaar van de garage waar de mannen werden ontvoerd - is ontzettend opgelucht. 'We zijn dolblij dat Gino weer terecht is, maar we moeten het allemaal nog verwerken.' Verder heeft De Koning geen commentaar.

Het duo werd vrijdagochtend nadat zij alarm sloegen meegenomen naar het politiebureau Mijkenbroek in Breda, zij en hun kleding werden onderzocht op sporen. Beide mannen verkeren in goede gezondheid en zijn inmiddels na een eerste rechercheverhoor herenigd met hun families.

29 december werden zij vanaf het terrein van een garagebedrijf aan de Aardenhoek in Breda ontvoerd. De daders maakten daarbij gebruik van een blauwe VW transporter. De politie richtte een Team Grootschalig Onderzoek in. Na overleg met de officier van justitie werd woensdagavond 30 december 2015 de ontvoering bekend gemaakt en de hulp van het publiek ingeroepen. Donderdag 31 december 2015 werden bewakingsbeelden vrijgegeven.

Het Openbaar Ministerie stelde een beloning in het vooruitzicht voor de tip die zou leiden naar de twee mannen. Op locaties in Chaam en Breda werd tevergeefs gezocht naar beide mannen.