Volledig scherm
© Menno Boon

Onsuccesvolle poging tot diefstal in Axel

AXEL - Op het fietspad op de Nieuwendijk in Axel hebben twee jongens geprobeerd een 19-jarige jongen te beroven. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. De beroving is niet gelukt, de 19-jarige liep geen letsel op en er is ook niets van hem weggenomen.
De jongen fietste over het fietspad toen hij werd vastgepakt door een van de twee berovers. Dit betrof een jongeman van ongeveer dezelfde leeftijd als de aangever. Hij was 1.90 meter lang, had een stevig postuur en was, zoals de aangever verklaarde, mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. De jongen pakte hem vast en eiste geld. De andere jongen die erbij was betrof een blanke jongen van 17 of 18 jaar oud. Hij was ongeveer 1.80 meter en droeg een Burberry pet.

De fietser heeft beide jongens weggeduwd en kon toen zelf wegfietsen. Onderweg kwam hij een politiepatrouille tegen aan wie hij het verhaal heeft verteld. De agenten hebben nog naar de twee berovers gezocht in de omgeving, maar zij zijn niet meer aangetroffen. De 19-jarige heeft aangifte gedaan van een poging tot diefstal met geweld.