De Beurtvaartkade aan de zuidkant van de Terneuzense binnenstad.
Volledig scherm
De Beurtvaartkade aan de zuidkant van de Terneuzense binnenstad. © Harmen van der Werf

Onduidelijkheid over schadeclaim voor Vroon, raadslid voelt zich aan het lijntje gehouden

TERNEUZEN - Hoe zit het nou met de schadeclaim voor Vroon, nadat de rederij in 2016 bekend maakte geen hoofdkantoor in Terneuzen te willen bouwen. GroenLinks-raadslid Ernst Jonker heeft in schriftelijke vragen het college van B en W daar uitleg over gevraagd.

Jonker voelt zich aan het lijntje gehouden. De gemeente Terneuzen heeft volgens hem naar verluidt een half miljoen uitgegeven ter voorbereiding op de verhuizing van het hoofdkantoor Vroon uit toen nog Breskens naar de Beurtvaartkade in Terneuzen.

Het Terneuzense college van B en W beloofde direct na het schrappen van de nieuwbouw te proberen de kosten op de rederij te verhalen. ‘We zijn ermee bezig’, luidde steeds het antwoord. Inmiddels is er wel een ander plan voor de Beurtvaartkade, van bouwbedrijven Sprangers en Cordeel voor een woontoren en nieuwbouw voor hotel l’Escaut in Terneuzen.

Vroon koos in 2016 voor het huren van kantoorruimte in Breda. Daar zou gemakkelijker hoogopgeleid personeel te vinden zijn. Door slechte resultaten in de offshore verkeerde het bedrijf ook financieel in zwaar weer.

Het nieuwe plan voor de Beurtvaartkade in Terneuzen, nieuwbouw hotel l'Escaut met woontoren.
Volledig scherm
Het nieuwe plan voor de Beurtvaartkade in Terneuzen, nieuwbouw hotel l'Escaut met woontoren. © Grassodenridder Architecten