Volledig scherm
Gedeputeerde Harry van der Maas. © Dirk-Jan Gjeltema

Onderzoek naar internationale school in Zeeuws-Vlaanderen

MIDDELBURG - Er loopt een onderzoek naar de mogelijkheid om een internationale school voor primair onderwijs op te richten in Zeeuws-Vlaanderen. Dow, een van de grootste werkgevers in de regio, doet daaraan mee.

De Partij voor Zeeland kwam vandaag in Provinciale Staten met het idee voor een internationale school, liefst in Terneuzen, en kreeg bijval van D66.

Vacatures

Dat is in het verleden meermalen onderzocht, antwoordde gedeputeerde Harry van der Maas (SGP, onderwijs) en tot nu toe niet haalbaar gebleken. Volgens hem loopt er nu een nieuw onderzoek, gericht op het primair onderwijs. Daarbij is ook het Amerikaanse chemiebedrijf Dow betrokken. Het zou gaan om kleine klasjes voor kinderen van buitenlandse werknemers. In Zeeland zijn veel vacatures. Voor het vervullen daarvan wordt veel over de grens gekeken, naar expats en arbeidsmigranten. 

,,Tot nu toe was het niet haalbaar”, aldus Van der Maas, en hij waarschuwde. ,,Ik denk dat het een lastige zal zijn.” Het is niet duidelijk wanneer het onderzoek klaar zal zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement