Volledig scherm
Sluikstort aan de Oudemansdijk, ter hoogte van het Pontebos, bij IJzendijke © Sophie Stockman

Omwonenden zijn sluikstort bij Pontebos IJzendijke helemaal zat

IJZENDIJKE - Potten met verf, stukken pleisterwerk en soms zelfs hele kasten. Grondig beu, zijn bewoners van de Oudemansdijk bij IJzendijke de steeds terugkerende sluikstort bij naastgelegen natuurgebied Pontebos. 

“Het maakt me razend. Deze mensen hebben geen respect voor de natuur en ons veiligheidsgevoel is zoek”, zegt omwonende Karl Huens.

Quote

De openbare weg, en nota bene een natuurge­bied, is geen stort­plaats.

Karl Huens

Er wordt veel en vaak afval gedumpt in en rond het natuurgebied ten zuiden van IJzendijke, vertelt Huens. “Vorig jaar vonden we ook zakken met drugsafval.” Afgelopen weekend was het weer raak, ter hoogte van het parkeerterrein bij het bos lag huisraad en bouwafval. Dat was voor Huens, die zelf regelmatig de berm opruimt, de druppel. “Ik hoop echt dat er nu iets gebeurt. De openbare weg, en nota bene een natuurgebied, is geen stortplaats.” 

Getuigen

De sluikstort heeft de aandacht van de politie, die hier ook Waterschap Scheldestromen over informeert. De politie vraagt mensen goed op kentekens of signalement van de dader(s) te letten en direct te bellen als ze zien dat er afval wordt gedumpt. “Dan hebben we de meeste kans om de veroorzakers op heterdaad te betrappen. Bij spoed kunnen mensen zelfs 112 bellen”, laat een politiewoordvoerder weten.  

  1. Cel en taakstraffen geëist voor afranseling in Hulst

    Cel en taakstraf­fen geëist voor afranse­ling in Hulst

    MIDDELBURG – Tegen zowel de 38-jarige Sassenaar J. S. als zijn stiefzoon F. E. (23) is maandag in Middelburg een celstraf van vier maanden geëist. Zijn tweede stiefzoon, de 21-jarige J. E. en zijn 20-jarige vriend R. T. uit Hulst hoorden elk een taakstraf van 180 uur tegen zich eisen. Het viertal zou in de avond van 28 januari vorig jaar een Hulstenaar een enorm pak slaag hebben verkocht, waarbij zelfs een ketting werd gebruikt.
  2. Tbs met dwangverpleging geëist voor poging doodslag in Oostburg

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist voor poging doodslag in Oostburg

    MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg vindt dat de 37-jarige D. B. uit Oostburg moet worden ontslagen van rechtsvervolging en tbs met dwangverpleging opgelegd moet krijgen. B. wordt ervan verdacht op 5 augustus vorig jaar een medebewoner in een woning voor beschermd wonen in Oostburg met een mes in de borst te hebben gestoken. Het mes miste het hartzakje op enkele millimeters. Een poging doodslag, oordeelde officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk.