Volledig scherm
Sluikstort aan de Oudemansdijk, ter hoogte van het Pontebos, bij IJzendijke © Sophie Stockman

Omwonenden zijn sluikstort bij Pontebos IJzendijke helemaal zat

IJZENDIJKE - Potten met verf, stukken pleisterwerk en soms zelfs hele kasten. Grondig beu, zijn bewoners van de Oudemansdijk bij IJzendijke de steeds terugkerende sluikstort bij naastgelegen natuurgebied Pontebos. 

“Het maakt me razend. Deze mensen hebben geen respect voor de natuur en ons veiligheidsgevoel is zoek”, zegt omwonende Karl Huens.

Quote

De openbare weg, en nota bene een natuurge­bied, is geen stort­plaats.

Karl Huens

Er wordt veel en vaak afval gedumpt in en rond het natuurgebied ten zuiden van IJzendijke, vertelt Huens. “Vorig jaar vonden we ook zakken met drugsafval.” Afgelopen weekend was het weer raak, ter hoogte van het parkeerterrein bij het bos lag huisraad en bouwafval. Dat was voor Huens, die zelf regelmatig de berm opruimt, de druppel. “Ik hoop echt dat er nu iets gebeurt. De openbare weg, en nota bene een natuurgebied, is geen stortplaats.” 

Getuigen

De sluikstort heeft de aandacht van de politie, die hier ook Waterschap Scheldestromen over informeert. De politie vraagt mensen goed op kentekens of signalement van de dader(s) te letten en direct te bellen als ze zien dat er afval wordt gedumpt. “Dan hebben we de meeste kans om de veroorzakers op heterdaad te betrappen. Bij spoed kunnen mensen zelfs 112 bellen”, laat een politiewoordvoerder weten.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement