De basiliek in Hulst.
Volledig scherm
De basiliek in Hulst. © Boaz Timmermans

Omroep Hulst zendt kerkdiensten rond Pasen uit vanuit een lege basiliek

HULST - Omroep Hulst gaat vieringen uitzenden, vanuit de Hulster basiliek. Vanaf Palmzondag tot en met de Paaswake worden de heilige missen met het pastoraal team opgenomen in een verder lege kerk.

Omdat kerkdiensten niet door mogen gaan, zoeken kerken in Zeeland allemaal naar manieren om mensen te bereiken of de kerkdienst bij hen thuis te brengen. Zo laten de drie Zeeuws-Vlaamse parochies, Heilige Maria Sterre der Zee, Andreasparochie en Elisabethparochie, in een gezamenlijke brief weten dat Omroep Hulst missen gaat uitzenden in de aanloop naar Pasen. 

Uitzendingen

Op zondag 5 april wordt om 11.30 uur als eerste de viering van Palmzondag uitgezonden. Op maandag 6 april is dat de Boeteviering om 19.00 uur, op donderdag 9 april om 19.00 uur de mis van Witte Donderdag en een dag later om 19.00 uur Goede Vrijdag. Op zaterdag 11 april wordt om 20.30 uur de Paaswake uitgezonden. Omroep Hulst is te bekijken via kanaal 112 van Delta digitale televisie. De uitzendingen worden daarna ook op Youtube gezet zodat ze daar nog zijn terug te bekijken.