Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Omroep Hulst moet politieke jas uittrekken

HULST - Omroep Hulst mag dan weer de uitzendlicentie voor de gemeente Hulst binnengesleept hebben, volgens de VVD, SP en Algemeen Belang Groot Hulst moeten de toekomstige programma's beter van kwaliteit zijn en niet meer politiek getint. Burgemeester Jan-Frans Mulder gaat met het bestuur in gesprek.

Omroep Hulst en concurrent GO-RTV uit Terneuzen deden onlangs allebei een gooi naar het binnenhalen van de uitzendlicentie. Burgemeester en wethouders geven de voorkeur aan Omroep Hulst, maar de leden van de commissie ABZ mochten er vanavond ook nog hun zegje over doen. Wat het college betreft, verloor GO-RTV de strijd omdat het bestuur met gestrekt been de discussie in. ,,Ze maken Omroep Hulst steeds af. Dat is niet zo netjes", zei CDA’er Wim Verdurmen.

De opstelling van GO-RTV is bij meerdere fracties verkeerd gevallen, maar de VVD, SP en ABGH stonden niet bepaald te juichen om de toewijzing van de uitzendlicentie aan Omroep Hulst. VVD’er Clen de Kraker vond sommige uitzendingen politiek getint,  SP’er Marja Snoeren verweet hen partijdigheid en hekelde de politieke verbondenheid van enkele bestuursleden. Namens ABGH hamerde Marina Strooband erop dat de kwaliteit van de programma's omhoog moet. Mulder gaat binnenkort met het bestuur om de tafel  en beloofde er op toe te zien dat de omroep objectief en beter wordt. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement