Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Lex De Meester

OM wil Bressiaander na acht jaar cel nog niet vrijlaten

MIDDELBURG - Het worden spannende dagen voor de 55-jarige W. L. uit Breskens. Want moet hij - zoals het Openbaar Ministerie (OM) vindt - nog een jaar wachten eer hij vrijkomt? Of mag hij binnenkort de celdeur achter zich sluiten?

 In oktober 2012 werd L. tot een gevangenisstraf van twaalf jaar veroordeeld voor doodslag op zijn vriendin. Hij bracht haar met 22 messteken om het leven. Toen de hulpverleners arriveerden stak het mes nog uit haar rug. Een verzwarende omstandigheid was destijds de manier waarop hij in het bijzijn van zijn 6-jarige zoontje zijn partner om het leven had gebracht. Inmiddels heeft L. tweederde van zijn straf uitgezeten en dus zou hij bij goed gedrag voorwaardelijk vrijkomen. Ware het niet dat in de fout ging.

Begin februari ging hij op proefverlof, trouwde en nog geen drie dagen na hun ‘ja-woord’ zou hij haar hebben mishandeld. Voor die mishandeling werd hij door de politierechter in Dordrecht veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijk. L. ontkent de mishandeling overigens.

De rechtbank beslist 23 december of L. voorwaardelijk vrijkomt of niet.