Volledig scherm
Ter illustratie © Persbureau van Eijndhoven

Officier wil tbs Terneuzense aanrander met twee jaar verlengen

MIDDELBURG - De tbs die de 37-jarige Terneuzenaar M. B. in 2006 werd opgelegd moet met twee jaar worden verlengd, vindt officier van justitie Linda van den Oever. De zaak tegen B. diende donderdag voor de rechtbank in Middelburg.

Het heeft B. al die jaren niet meegezeten. Justitie was enkele keren totaal vergeten dat-ie in de tbs zat en voor een onderzoek bij een speciale kliniek heeft B., ondanks harde afspraken, een half jaar moeten wachten eer de tbs-inrichting een verzoek daartoe naar die kliniek stuurde. Inmiddels is duidelijk dat B. lijdt aan een stoornis in het autistisch spectrum en kan zijn behandeling daarop worden aangepast.

B. werd er destijds van verdacht in de laatste drie weken van december 2002 in de omgeving van Terneuzen en Hoek zeker dertien meisjes en jonge vrouwen te hebben aangerand. Bij de brug van Sluiskil werd een 17-jarige meisje door hem van de fiets getrokken en op brute wijze diverse keren verkracht. Dankzij een duidelijk signalement kon B. kort daarna snel worden aangehouden. B., die verklaarde graag te fietsen, koos zijn slachtoffers uit als het donker was, om zo de pakkans te verkleinen. Als hij een meisje zag fietsen dan reed hij achter haar aan en randde hij het meisje aan. Als gevolg van de aanrandingen door B. durfden zijn slachtoffers ‘s avonds nauwelijks nog de straat op.

De rechtbank doet 24 december uitspraak.