Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Norovirus in Breskens bijna onder controle

BRESKENS - De uitbraak van het norovirus in zorgcentrum De Hooge Platen in Breskens is zo goed als onder controle. Nog maar een handjevol bewoners en medewerkers is ziek.

Alle zorgcentra krijgen er vroeg of laat mee te maken: de uitbraak van het norovirus. Door de besmettelijkheid heeft dat bijna altijd flinke gevolgen. Zorgcentrum Emmaus in IJzendijke had er de afgelopen weken last van. Bewoners werden ziek, daarna ook veel medewerkers. Familieleden mochten een poosje niet op bezoek. Emmaus is sinds maandag 'virusvrij'. 

In Breskens, bij Hooge Platen, is het nog niet zo ver. "Daar zijn nu nog drie cliënten en drie medewerkers ziek", vertelt woordvoerder René Maas van ZorgSaam (Emmaus) en Warmande (Hooge Platen). "Hun aantal neemt snel af." De voorzorgsmaatregelen gelden wel nog. "We vragen bezoek nadrukkelijk de handen te wassen met water en zeep", vertelt Maas. De zorginstellingen nemen zelf ook maatregelen, geeft hij aan. "Daar hebben we protocollen voor. Die halen we bij een uitbraak meteen uit de kast. Zo proberen we cliënten zoveel mogelijk op hun kamer te houden, en blijven medewerkers zoveel als kan op dezelfde locatie."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement