De Nieuwvlietse Pier en Pier genieten op gepaste afstand van strand en duin, Rini (links) en Piet Fenijn.
Volledig scherm
De Nieuwvlietse Pier en Pier genieten op gepaste afstand van strand en duin, Rini (links) en Piet Fenijn. © Rini Fenijn

Nieuwvliet verwelkomt toeristen terug met humor, ‘een kwinkslag mag toch wel in deze coronatijd’

NIEUWVLIET - Vooruit kijken, dat doen de ondernemers in Nieuwvliet. Ze verwelkomen de vakantiegangers terug met humor. Pier en Pier (Rini en Piet Fenijn) helpen hen daarbij. Rini: ,,Een kwinkslag mag toch zeker wel in deze crisistijd.”

Samen zijn ze op pad gegaan, de gebroeders Fenijn, met een anderhalve meter lang bord met de tekst ‘anderhalve meter' en in stijl gekleed als nette heren met een bolhoed. Onderweg langs attracties in Nieuwvliet en uiteraard op het onvolprezen Nieuwvlietse strand maakten ze filmpjes en lieten ze foto's maken. Via de websites van onder meer de Ondernemersvereniging Nieuwvliet en de dorpsraad worden die gedeeld. ,,En de reacties zijn louter positief", heeft Rini ervaren.

Welkom terug in Nieuwvliet, op anderhalve meter, Pier en Pier, Rini (links) en Piet Fenijn.
Volledig scherm
Welkom terug in Nieuwvliet, op anderhalve meter, Pier en Pier, Rini (links) en Piet Fenijn. © Rini Fenijn

95 procent minder omzet

Zelf heeft hij als theatermaker en mede-eigenaar van een toeristische winkel ervaren hoe het is om het wekenlang zonder toeristen te moeten stellen. ,,In onze winkel hadden we 95 procent minder omzet.” Op twee overheidsregelingen heeft hij een beroep gedaan. Rini is blij met die steun, maar voor alles is hij blij dat de Veiligheidsregio de conoramaatregelen heeft versoepeld en toeristen (mondjesmaat) weer mogen komen. ,,We hebben ze echt gemist.”

Pier en Pier blijven de komende tijd actief. Ze gaan nieuwe filmpjes maken en op de websites zetten, met het oog op nieuwe versoepelingen die eraan komen, zoals de verwachte voorzichtige heropening van de horeca begin juni. ,,We wijzen de mensen erop dat ze zich aan de regels moeten houden, zonder het vingertje van de schoolmeester. Dat wordt gewaardeerd, merken we. En niet onbelangrijk, we beleven er zelf ook lol aan.”

De Nieuwvlietse Pier en Pier, Rini (links) en Piet Fenijn, op de schommel, het kan op anderhalve meter afstand.
Volledig scherm
De Nieuwvlietse Pier en Pier, Rini (links) en Piet Fenijn, op de schommel, het kan op anderhalve meter afstand. © Rini Fenijn