Volledig scherm
Haven van Antwerpen. © BELGA

Nieuwe grote investeerder in Antwerpse haven

ANTWERPEN - Het Antwerps Havenbedrijf is erin geslaagd een nieuwe, grote vis aan de haak te slaan: de Japanse groep MOL Chemical Tankers, onderdeel van de Japanse groep Mitsui O.S.K. Lines.

MOL gaat met het Vlaamse, internationaal actieve havenconcern SEA-Invest een opslagtankpark voor vloeibare chemicaliën bouwen aan het Delwaidedok op de rechteroever van de Schelde. Met de investering is 300 à 400 miljoen euro gemoeid. Het tankpark zal naar verwachting honderd nieuwe banen opleveren.

Het Delwaidedok was jarenlang dé terminal van de Zwitsers-Italiaanse containerrederij MSC die de activiteiten grotendeels heeft verplaatst naar het Deurganckdok op de linkeroever van de Schelde bij het dorp Doel. Het Deurganckdok ligt direct aan de Schelde, terwijl het Delwaidedok alleen via sluizen bereikbaar is.

De tankterminal, die zal worden geëxploiteerd door een joint-venture van MOL en SEA-Invest genaamd Sea-Mol, neemt 45 hectare van de uitgeefbare grond bij het Delwaidedok in beslag. Het Antwerps Havenbedrijf is nog in onderhandeling over de uitgifte van meer gronden bij het dok. Vijf andere kandidaten zijn in de race.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement