Volledig scherm
Geplande nieuwbouw aan de Scheldekade in Terneuzen, project wordt aangepast, omdat verkoop na goede start stokte. © Harmen Van Der Werf

Nieuwbouw rond Terneuzense binnenstad stokt: appartementen Scheldekade zijn te duur

TERNEUZEN - Nieuwbouwprojecten in en rond de Terneuzense binnenstad komen langzaam van de grond, ondanks de goede huizenmarkt.

Het zag er vorig jaar nog zo veelbelovend uit. Residentie Veerhaven aan de Scheldekade, een complex van 27 appartementen, kwam op de markt. De gemeente sloot ook overeenkomsten voor de ontwikkeling van nieuwbouw op de Kop van de Noordstraat.

De verkoop van de grote en voor Terneuzen relatief dure appartementen - tot 750.000 euro - in Residentie Veerhaven verliep in eerste instantie goed, maar stokte na verloop van tijd. De initiatiefnemers van het project, de familie Muller en aannemingsbedrijf H4A, hebben daar hun conclusies uit getrokken.

Te veel

Het plan wordt aangepast, laat directeur Jan Sips van projectontwikkelaar Top Level Development weten. Het aantal grote appartementen, van meer dan tweehonderd vierkante meter, is te veel gebleken voor de huidige vraag vanuit de markt, verklaart hij. Er is daarom besloten minder grote appartementen in het project op te nemen. Het aantal blijft wel gelijk, 27.

Sips verwacht dat het gewijzigde ontwerp september dit jaar helemaal rond is. De kleine appartementen krijgen een vraagprijs van 3,5 tot 4,5 ton, schat hij, en daar is volgens hem ‘best veel behoefte’ aan, zeker op de locatie van Residentie Veerhaven, met uitzicht op de Westerschelde en vlakbij de Terneuzense binnenstad.

Volledig scherm
De Kampanje, nieuwbouwplan op de Kop van de Noordstraat, met 26 appartementen, bibliotheek en horecaruimte. © Vermeulen Makelaardij

Kop Noordstraat

Voor de langverwachte nieuwbouw op de Kop van de Noordstraat sprongen vorig jaar alle seinen op groen. De gemeente sloot overeenkomsten met makelaardij Vermeulen en aannemingsbedrijf Van der Poel voor de ontwikkeling van het zuidelijke deel en met Impact Vastgoed voor het noordelijke stuk. De bestemmingsplannen zijn ondertussen door de gemeenteraad van Terneuzen goedgekeurd, maar stilte overheerst sindsdien.

Quote

Alles wijst erop dat de huizen­markt voorlopig goed blijft

Ingmar Vermeulen, Makelaar

De voorbereidingen zijn in volle gang, meldt Ingmar Vermeulen van makelaardij Vermeulen. Die vergen extra tijd, onder meer omdat er gasloos moet worden gebouwd en onderaannemers het erg druk hebben. Vermeulen verwacht binnenkort met prijzen te komen. De bouw van de 26 appartementen, nieuwe bibliotheek en horecaruimte begint op z'n vroegst eind 2019, is zijn inschatting.

Lichtpuntjes zijn er ook. Het Bastion met 37 appartementen, op de locatie van het oude kantoor van ziektekostenverzekeraar CZ tegenover de huidige bibliotheek, is  bijna klaar. De oplevering is voor de bouwvakantie. Bevreesd dat andere plannen in Terneuzen te laat tot stand komen, is Vermeulen niet. ,,Alles wijst erop dat de huizenmarkt voorlopig goed blijft.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement