Volledig scherm
Aannemingsbedrijf Van der Poel heeft een aangepast plan gemaakt voor de torens in Pattistpark. © Peter Nicolai

Nieuw plan voor torens in Pattistpark

TERNEUZEN - Het gaat er dan misschien toch van komen, de sloop van het oude gebouw van verpleeghuis Ter Schorre aan de Scheldeboulevard in Terneuzen en de nieuwbouw van appartementen.

Aannemingsbedrijf Van der Poel heeft er een aangepast plan voor gemaakt.

Dieptepunt crisis

Het was nodig. Een eerder plan sneuvelde april vorig jaar. Het bestond uit drie hoge woontorens, vernoemd naar de kinderen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima; Amalia, Alexia en Ariane. De prijzen van de appartementen waren fors, vanaf 450.000 euro.

Volgens Van der Poel-directeur Kees de Regt was er zeker belangstelling, maar 'we zaten net op het dieptepunt van de crisis toen we het eerste plan lanceerden'. "Mensen konden hun huis niet kwijt voor een prijs waarmee ze in het Pattistpark een appartement konden kopen."

Meer variatie

Van der Poel heeft daarvan geleerd. Het ontwerp van het Pattistpark is aangepast, waardoor meer variatie in de prijsstelling mogelijk is. De Regt spreekt van een prijs 'vanaf drie ton'. Dat is onder meer te danken aan het feit dat er niet meer twee, maar vier appartementen per etage zijn ingetekend. De maximum hoogte van de flats is ook verlaagd. Het hoogste gebouw zal tot vijftig meter reiken. In totaal komen er maximaal 102 appartementen, in zeven tot elf bouwlagen.

De procedure voor het project loopt bij de gemeente Terneuzen. De Regt verwacht dat het plan begin 2017 definitief wordt vastgesteld. De verkoop kan dan in het voorjaar beginnen. "Hopelijk hebben we nu de juiste snaar geraakt." Hij vindt zelf dat het ontwerp van de torens er 'flitsender' uitziet met meer openheid richting de Westerschelde. De planning is erop gericht eind 2017, begin 2018 te beginnen met de nieuwbouw. Tot die tijd blijft het inmiddels stevig dichtgetimmerde Ter Schorre staan, naast het al eind 2013 opgeleverde woongebouw Máxima.