Live optreden Factory Festival Sas van Gent, 2018.
Volledig scherm
Live optreden Factory Festival Sas van Gent, 2018. © Factory Festival, Jeroen Kegels

Nieuw op Factory Festival Sas van Gent: flits-exposities

SAS VAN GENT - En weer hebben de organisatoren van het Factory Festival in Sas van Gent iets nieuws verzonnen: flits-exposities.

Kunstenaars worden uitgenodigd een tentoonstelling in te richten in een container onder het nieuwsgierig makende motto ‘What’s in the box?’ Niet meer dan anderhalf uur zal de expositie te bezichtigen zijn, waarna een volgende kunstenaar een half uur de tijd krijgt om de container om te toveren met zijn werken.

Op de drie eerdere edities van het Factory Festival in de Sasse Leutfabriek was al beeldende kunst te zien, maar, zegt Annelies Korst, één van de organisatoren, ‘dat trok naar ons idee te weinig aandacht’. ,,We willen het spannender maken, vandaar deze flits-exposities.”

Vier kunstenaars kunnen meedoen. De enige eis is dat de deelnemer in staat is een ruimte van twee bij drie meter in een half uur in te richten. Aanmelden kan via info@factoryfestival.nl.

Het Factory Festival, met veel live muziek, filmvertoningen, theater, kinder- en outdoor activiteiten en foodtrucks, is zaterdag 28 september van 13.00 tot 02.00 uur.

Voorproefje kunst in container op Factory Festival, editie 2019, zaterdag 28 september.
Volledig scherm
Voorproefje kunst in container op Factory Festival, editie 2019, zaterdag 28 september. © Factory Festival
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement