Dow CEO Jim Fitterling,  premier Mark Rutte en Dow Benelux topman Anton van Beek bij het nieuwe kantoor van Dow in Terneuzen.
Volledig scherm
Dow CEO Jim Fitterling, premier Mark Rutte en Dow Benelux topman Anton van Beek bij het nieuwe kantoor van Dow in Terneuzen. © Camile Schelstraete

Nieuw hoofdkantoor van Dow nu ook officieel in gebruik: ‘een lokaal juweeltje’

TERNEUZEN - Het Diamond Centre, het nieuwe kantoor van Dow Benelux op het Maintenance Valuepark in Terneuzen, is woensdagmiddag officieel geopend. Of beter gezegd, onthuld.

De feestelijke opening vond plaats terwijl het gebouw feitelijk al dik drie weken in bedrijf is. ,,Omdat het een beetje lastig is om een gebouw te openen dat eigenlijk al open is, hebben we in de hal een grote zwarte doos gebouwd voor de openingshandeling”, legde Dow-woordvoerder Ciccio Pecoraro uit. In die zwarte doos sloegen minister-president Mark Rutte - die op tournee was door Zeeland - en Dow’s hoogste baas Jim Fitterling gezamenlijk op een gong, waarna de zwarte doeken om hen heen naar beneden vielen en zicht gaven op de centrale hal. Er volgde een applaus van de honderden Dow-medewerkers die van boven op het schouwspel uitkeken.

Overleg

,,Dit gebouw is zelfs voor Dow een uitzonderlijk geval", vond Dow-CEO Fitterling.  Hij doelde op het feit dat het nieuwe kantoor alleen open werkplekken heeft. ,,Het is speciaal ontworpen zodat alle medewerkers kunnen samenwerken waardoor er door meer overleg en nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Dat vind ik heel bijzonder.”

Premier Rutte vond de naam Diamond Centre goed gekozen. ,,Dit is een lokaal juweel. Dow is de grootste werkgever van Zeeuws-Vlaanderen. Vanuit Den Haag is Terneuzen weliswaar twee en half uur rijden, maar op het gebied van industrie ligt het centraal met de grote havens van Antwerpen en Rotterdam in de buurt.”

CO2

Rutte stelde dat Dow grote klappen zou kunnen maken in de reductie van CO2-uitstoot. ,,Dow is de op twee na grootste wat betreft uitstoot van kooldioxide. Juist deze grote bedrijven kunnen een belangrijke bijdrage leveren in de reductie. Dow doet haar best", meende Rutte. Als voorbeeld gaf hij het terugleveren van waterstofgas. Het zou een CO2-uitstoot schelen gelijk aan die van drieduizend huishoudens.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement