Volledig scherm
KingsNight-festival in Goes, ook georganiseerd door Evency. © Rob Dillen, Evency

Nieuw festival in de maak in Terneuzen

TERNEUZEN - Een nieuw festival voor jongeren is in de maak in Terneuzen, een urban dancefestival begin september op het Stadhuisplein.

Het Goese bedrijf Evency dat al langer festivals houdt in Goes en Vlissingen, is de initiatiefnemer. ,,We doen ook een groot deel van de programmering van IKON Antwerpen en merken dat daar veel Zeeuws-Vlaamse jongeren komen", vertelt Robert Waverijn van Evency. ,,In Zeeuws-Vlaanderen is voor hen weinig te doen. Vandaar dat wij de oversteek naar Terneuzen willen maken."

Jazz-a-delic en Events4You hielden jarenlang dance-events in Terneuzen, maar zijn ter ziele gegaan. Evency wil in het gat in de markt springen. ,,Onze muziek is wel wat commerciëler", geeft Waverijn aan, ,,meer in de trant van Ronnie Flex en Freddie Moreira, om enkele namen te noemen. We zijn overigens nog volop bezig met de programmering."

De besprekingen met de gemeente over de vergunningen zijn in volle gang. Waverijn is vol vertrouwen. ,,De gemeente wil graag meer activiteiten voor jongeren. Ik schat de kans dan ook groot in dat het lukt."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement