Volledig scherm
Een netwerkborrel van Rootzz. © PZC

Nieuw bestuur jongerenplatform Rootzz vol plannen

TERNEUZEN - Rootzz Zeeuws-Vlaanderen presenteert binnenkort een nieuw bestuur dat vol zit met ambitieuze plannen. Jongerenplatform Rootzz bestaat sinds 2011 en doet in Zeeuws-Vlaanderen van alles om de binding van jongeren met de streek te behouden.

Dat doet Rootzz onder meer al door gastlessen aan vierde- en vijfdeklassers van het Reynaertcollege in Hulst te geven en present te zijn bij het afstuderen. "We beginnen redelijk op tijd met jongeren benaderen. Ze hebben allemaal zin om ergens anders te gaan studeren en dat snap ik ook. Maar we willen meegeven dat ze niet moeten vergeten waar ze vandaan komen en hoe goed bereikbaar grote steden vanuit Zeeuws-Vlaanderen zijn", zegt voorzitter Michiel Meijers.

Samen met Orin Dehulsters, Jessie Scheele en Sam van der Hooft vormt hij het nieuwe bestuur, dat in de toekomst alle Zeeuws-Vlaamse middelbare scholen mee wil pakken. Michiel: "Ook hebben we de Rootzz Academy, een denktank van zo'n vijfentwintig jonge professionals die met ons meedenken."

Vacatures

Het nieuwe bestuur heeft een missie, jongeren actiever in contact brengen met werkgevers. Voor studenten en pas afgestudeerden wordt binnenkort een nieuw onderdeel op de website gelanceerd, Rootzz Connect. "Het is een platform waarbij bedrijven vacatures en stages op de site zetten", legt Michiel uit. "Er stonden op de website al wat vacatures, maar we gaan dit uitbouwen. Het moet groter." De bedrijven betalen daar een kleine bijdrage voor. "Twintig bedrijven doen er al mee, tegen het eind van het jaar hopen we dat het er zestig zijn." Bedrijven worden ook betrokken bij de Jongerenpazz. Een kortingspas voor jongeren, die sinds een paar jaar bestaat.

Netwerken

Het Rootzz College dat in juni voor het eerst werd gehouden, krijgt ook een vervolg. Vrijdag wordt het tweede college gehouden bij M2GO aan de Rooseveltlaan in Terneuzen, een pand waar ondernemers huizen. Erik van den Dobbelsteen van Schipper Groep legt uit hoe je jezelf presenteert en hoe je moet netwerken. Naderhand is er een interactief gesprek waarbij het publiek kan deelnemen én een netwerkborrel.

De activiteiten van Rootzz vallen op: omdat er in Nederland geen soortgelijk initiatief als Rootzz bestaat, krijgt het bestuur veel vragen uit andere delen van het land. Michiel: "Dat is een compliment, maar we gaan eerst maar eens op onszelf focussen."

Meer informatie over Rootzz College is te vinden op de Facebookpagina van Rootzz.