Volledig scherm
De schaatsbaan beslaat de hele Groote Markt in Sluis. © Camile Schelstraete

Niet parkeren, maar glijden op de Groote Markt in Sluis

SLUIS - Op de Groote Markt van Sluis kun je de komende weken niet niet parkeren, maar wel glijden. Zaterdag 14 december opent een schaatsbaan die de hele markt beslaat. 

De Middenstandsvereniging Sluis (MVS) neemt jaarlijks het initiatief voor de baan, die vanaf maandag wordt opgebouwd. Voor de kleinsten is er ook een kleuterbaan, die 's avonds verandert in twee curlingbanen. Basisscholieren uit de gemeente Sluis worden traditiegetrouw uitgenodigd om met de hele klas langs te komen voor een gratis gymles op het ijs. Dit jaar zijn dat zo'n zevenhonderd kinderen. 

De schaatsbaan is tot en met zondag 5 januari dagelijks open, behalve op kerstavond, Eerste Kerstdag, oudejaarsavond en 1 januari. Er kan tussen 11.00 en 22.00 uur geschaatst worden in verschillende tijdsblokken of een hele dag. Een tijdsblok kost 6 euro en een dagkaart inclusief schaatsen 7,50 euro. In de N’ iceBar, die bij de schaatsbaan hoort, worden ook verschillende optredens gegeven. Coverband Stuk! trapt zaterdag om 19.00 uur af.  Op 21 december staat Woodworks op het programma.