De politie doet onderzoek na de steekpartij in de duinen tussen Breskens en Groede.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie doet onderzoek na de steekpartij in de duinen tussen Breskens en Groede. © Videostill

Na steekpartij is het een stuk rustiger in de duinen tussen Breskens en Groede: ‘We voelen ons veilig’

BRESKENS - De rust lijkt teruggekeerd in het duingebied tussen Breskens en Groede. Na de steekpartij een maand geleden hebben zich geen grote incidenten meer voorgedaan. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Ondernemers zien al langer overlast door jeugd in duinen Breskens: ‘Houd de horeca langer open, dan voorkom je veel ellende’
  PREMIUM

  Onderne­mers zien al langer overlast door jeugd in duinen Breskens: ‘Houd de horeca langer open, dan voorkom je veel ellende’

  GROEDE - Recreatieondernemers tussen Breskens en Groede hebben de laatste weken veel overlast en incidenten door jongeren. Zondagochtend vroeg raakte een 23-jarige man uit Breskens zwaargewond bij een steekpartij in de duinen. In de loop van zondag werden er twee verdachten aangehouden. ,,Je kunt beter de horecagelegenheden openhouden. Dan is er tenminste iemand die er een oog op heeft.”