Volledig scherm
Pagadder Silencio is verdwenen op de Dubbele Poort. Alleen zijn voetjes staan er nog. © Bob Maes

Na één dag drie beelden van Pagadders in Hulst al vernield

videoHULST - Nog maar één dag staan de Pagadders in Hulst, en drie van de dertien beelden zijn al vernield. Het Hulster gemeentebestuur is ‘diep teleurgesteld’ en heeft aangifte gedaan bij de politie.

De dertien beelden van Spaanse soldaten werden afgelopen zondag feestelijk onthuld in Hulst. De Pagadders moeten de jeugd de geschiedenis van de stad tijdens de Tachtigjarige Oorlog bijbrengen. De soldaatjes staan op dertien verschillende plekken door de vestingstad en hebben allemaal een eigen karakter en verhaal. Vanochtend bleken er al drie beelden te zijn afgebroken. 

Molino is bij de stadsmolen verdwenen en Barco bij de Steenbrugge in De Nieuwe Bierkaai.  Van Silencio, die bovenop de Dubbele Poort stond, staan alleen de voetjes nog op de grond. De afgebroken beelden zijn inmiddels teruggevonden.  Er wordt gekeken of er aanpassingen kunnen worden gedaan om vandalisme in de toekomst te voorkomen. Ook bekijkt het gemeentebestuur of bepaalde Pagadders verplaatst moeten worden. De Pagadderroute kan in de tussentijd gewoon worden gelopen. 

Volledig scherm
Pagadder Molino, had een plekje bij de stadsmolen gekregen. © Bob Maes
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement