Volledig scherm
In museum De Karrekasse was veel van de Cadzandse dracht te zien, waar de naam Karrekasse naar verwijst. De karrekasse is het geraamte dat zorgt dat de muts van de Cadzandse dracht in vorm blijft. © Peter Nicolai

Museum De Karrekasse in Nieuwvliet voorlopig nog dakloos

NIEUWVLIET - Museum De Karrekasse in Nieuwvliet heeft nog geen nieuwe locatie in beeld. Waar en wanneer het museum kan heropenen is afwachten, zegt het bestuur.

Het klederdrachtenmuseum sloot in november de deuren in Nieuwvliet. Het was vier jaar lang gevestigd in een pand uit 1912, waar alles nog in originele staat was. Met huisraad uit die tijd en poppen in klederdracht vulden locatie en collectie elkaar goed aan. De eigenaar van het pand zegde de huur op, waardoor het museum zonder locatie kwam te zitten. Het historische pand is nu weer ‘gewoon’ een woonhuis. Inspanningen van een groep oud-vrijwilligers om het museum op die plek te behouden, leverden eind vorig jaar niets op.

In de tussentijd is de collectie opgeslagen. Een nieuwe plek voor het museum vinden is niet eenvoudig, zegt bestuurslid Hannie de Hulster. ,,De gemeente Sluis denkt met ons mee.” Het museum valt onder de Stichting tot behoud van de Cadzandse Dracht. Die gaat wel gewoon verder met activiteiten, zo wordt er op 24 augustus 2019  een Streekdrachtendag gehouden in Nieuwvliet-Bad.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement