Volledig scherm
PREMIUM
Impressie nieuwe dienstenhaven net buitengaats het Terneuzense sluizencomplex, aan de Lange Middenhavendam waarop aan het einde sinds jaar en dag de nautische verkeerscentrale van Rijkswaterstaat staat. © Nieuwe Sluis

Multraship-medewerkers zitten straks op de eerste rang in Terneuzen

TERNEUZEN - Het was een feestje waard woensdagmiddag, het officiële begin van de bouw van een nieuwe dienstenhaven aan de Lange Middenhavendam net buiten de sluizen in Terneuzen. Medewerkers van sleep- en bergingsbedrijf Multraship zitten er straks eersterangs.

Het hoofdkantoor van Multraship komt er, evenals de technische werkplaats. Ook de Koninklijke Marechaussee krijgt er werkplekken. En wel zo handig, voor de deur kunnen schepen van Multraship, concurrent Boluda (voorheen KotugSmit) en overheidsdiensten afmeren en zo de Westerschelde opvaren.

  1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.