Volledig scherm
Sleepboten van Multraship slepen het dok de sluis in. © mark neelemans

Multraship gaat voor nieuwbouw in Terneuzen

TERNEUZEN - Het Terneuzense sleep- en bergingsbedrijf Multraship steekt zich helemaal in het nieuw. Aannemingsbedrijf H4A, met de hoofdvestiging bij Sluiskil, treedt op als bouwer.

Aan de Goesse Kade, direct ten zuiden van de Westsluis, laat Multraship door H4A een nieuwe  loods en werkplaats bouwen. De technische dienst van de Verenigde Bootlieden en Montis Mooring, die actief zijn in de dienstverlening van de (zee)scheepvaart, wordt er ook ondergebracht. En er komen steigers voor verschillende vaartuigen van Multraship. Eind maart 2018 moet deze locatie in bedrijf zijn.

Zoals eerder gemeld gaat Multraship ook een nieuw hoofdkantoor realiseren, aan de toekomstige dienstenhaven die wordt aangelegd in het kader van de bouw van de Nieuwe Sluis. De dienstenhaven komt aan de kant van de Westerschelde, ongeveer op de plek waar nu nog het kantoor van onder meer de Koninklijke Marechaussee staat. Een planning voor deze nieuwbouw is nog niet bekend, laat algemeen directeur Leendert Muller van Multraship weten, die hangt af van de planning van aannemerscombinatie Sassevaart voor de bouw van de Nieuwe Sluis die in de loop van 2022 gereed moet zijn.

Muller spreekt van 'belangrijke stappen richting de toekomst'. Multraship heeft sinds jaar en dag het hoofdkantoor aan de Scheldekade aan de rand van de Terneuzense binnenstad. Wat op die locatie komt, is nog niet bekend. Muller: ,,Ik heb daar nog niet over nagedacht. Het duurt ook nog wel even, voordat we hier weg zijn."

Algemeen directeur Eric de Ruijsscher van H4A spreekt van mooie opdrachten. ,,Leuk dat twee Zeeuws-Vlaamse familiebedrijven elkaar hebben gevonden."

Hoeveel geld met de investeringen is gemoeid, wil Muller niet zeggen. ,,We houden dat privé."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement