Volledig scherm
De Cormorant, de drijvende kraan van Multraship. © Adriaan van de Wege

Multraship bergt voor Zandvoort gezonken Deens zeiljacht

TERNEUZEN - Het Terneuzense sleep- en bergingsbedrijf Multraship gaat het zaterdag voor de kust van Zandvoort gezonken zeiljacht Svartlöga bergen. De opdracht is donderdagochtend officieel verstrekt.

De tweemaster Svartlöga (24 meter lang, zes meter breed) was onderweg van Den Helder naar Zeebrugge en is zaterdag vermoedelijk door een felle windvlaag omgeslagen op zo'n tien kilometer uit de kust van Zandvoort. De elf Deense bemanningsleden wisten te ontkomen in een reddingsvlot en zijn vervolgens in veiligheid gebracht door reddingsmaatschappij KNRM.

De Svartlöga, die in 1964 als mijnenveger nieuw in dienst is gekomen bij de Zweedse marine en in 2005 is omgebouwd tot tweemaster, is gezonken en ligt op zeventien meter diepte. Multraship zet het werkvaartuig Multrasalvor 3 en de drijvende kraan (bok) Cormorant in bij de berging.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Alex Eggermont leerde om de méns te zien: ‘Een programma als Uitstel van Executie, dat is aapjes kijken’
    PREMIUM
    portret

    Alex Eggermont leerde om de méns te zien: ‘Een programma als Uitstel van Executie, dat is aapjes kijken’

    TERHOLE - Als filiaal/rayonmanager van Pabo croste Alex Eggermont uit Terhole (54) door heel het land, nu is hij gebonden aan een scootmobiel. Vijf jaar geleden werd hij geveld door een cva, een beroerte, en dat heeft hem de ogen geopend. ,,Vroeger kon ik snel oordelen over mensen die ik niet kende of sprak. Nu weet ik dat je moet luisteren, inleven en dan reageren.”