Volledig scherm
De voortgang van de bouw van het mfc, afgelopen september. © Peter Nicolai

Multifunctioneel centrum Schoondijke bijna klaar

SCHOONDIJKE -  Het multifunctioneel centrum (mfc) in Schoondijke is deze maand klaar. Alle gebruikers kunnen in januari naar het nieuwe gebouw verhuizen. 

In het mfc aan de Prinses Irenestraat krijgen het dorpshuis, de kinderopvang en de basisschool een plek. In mei begonnen de werkzaamheden met de sloop van de oude Prinses Ireneschool. Afgelopen tijd kregen de leerlingen les in het gebouw van Sint Petrus-De Wegwijzer en de voormalige landbouwschool. De twee scholen van het dorp, die samen gingen in 2017, krijgen ook nog een nieuwe naam

Koker

De renovatie van de gymzaal is ook klaar eind dit jaar.  De gymzaal uit 1960 is een gemeentelijk monument en moet behouden blijven. Architecten Alliantie uit Goes maakte een ontwerp waarbij de gymzaal  geïntegreerd is in de nieuwbouw.  De aanleg van parkeervakken en een aanpassing van de Prinses Irenestraat gebeurt in de loop van 2020. Een koker met oorkonde, die tachtig jaar geleden werd ingemetseld bij de bouw van de Prinses Ireneschool, moet ook nog een plek krijgen in het nieuwe gebouw.