Volledig scherm
Teus Ligterink wijst een stuk slecht wegdek in de Glacisweg aan. © Boaz Timmermans

Mogelijk eerdere aanpak Glacisweg in Hulst

HULST - Bewoners van de Hulster Glacisweg kunnen hoop koesteren. Wethouder Gino Depauw laat onderzoeken of de straat tegelijk met de Tivoliweg te herinrichten is. 

Zoals deze krant al meldde, vinden aanwonenden van de Glacisweg het onbegrijpelijk dat hun straat niet tegelijk met de naastgelegen Tivoliweg wordt aangepakt. Bewoner Ben Boidin vertelde dinsdag in een commissievergadering van de gemeenteraad nogmaals dat het hoog tijd is. ,,Doordat de klinkers zo ver uit elkaar liggen, is de geluidsoverlast schrikbarend." Maandag kwamen raadsleden langs om zelf die problemen te ondervinden. ,,Het minimum aantal decibel was zeventig, 89 het maximum." Meer dan om het lawaai, maakt Boidin zich echter zorgen om de veiligheid op de weg. ,,Sommigen rijden hier honderd kilometer per uur."

Boidin kreeg steun van commissieleden. Depauw laat onderzoeken of de Glacisweg samen met de Tivoliweg kan worden aangepakt. Wellicht wordt de straat ook opgenomen in het meerjareninvesteringsplan. In dat document zijn alle wegen die aandacht nodig hebben, opgenomen. De gemeenteraad besluit eind dit jaar over dat nieuwe plan. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement