Volledig scherm
Hedwigepolder. © Your Captain/ANP

Mogelijk ecolodges aan rand Hedwigepolder

NIEUW NAMEN - Aan de rand van de Hedwigepolder komt mogelijk een handjevol ecolodges, als milieuvriendelijke overnachtingslocatie voor rustzoekers en natuurgenieters.

Het is één van de ideeën voor recreatief medegebruik voor de 'nieuwe' natte polder die in 2019 helemaal klaar moet zijn. In het deze week gepubliceerde, liefst 1335 pagina's tellende rijksinpassingsplan voor de Hedwige wordt er voorzichtig een voorschot opgenomen.

Van een hartstochtelijk pleidooi voor recreatieve voorzieningen is overigens geen sprake. Want de natuurwaarden van de Hedwige zijn bijna heilig. Heel veel mag er niet gebeuren in het nieuwe natuurgebied op de grens tussen België en Nederland.

  1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.